PUBG blog

PUBG blog

Fegyverválasztás

2017. 09. 14.

pubg_weapon_m249_1.jpg

A belépő játékosok sokszor szembesülnek egy kérdéssel. Melyik a legjobb Fegyver? A kérdés elsősorban a gépkarabélyoknál szokott előjönni, de a válasz az összes fegyverre vonatkozik.

Tehát a kérdés adott, de már önmagában helytelen. Nincs olyan, hogy legrosszabb vagy legjobb. A helyes kérdés úgy hangzik: „melyik a legjobb AR távoli lövésekre?” vagy „Melyik a legjobb AR sebzést tekintve?”. A kérdést innentől 2 oldalról tudjuk megközelíteni. Az első kérdésre a válasz az lenne; az, amelyikkel a legjobban lősz és a legjobban tudod kezelni a visszarúgását és csak kisebbik része lenne a válasznak a fegyver szórása. A második kérdésre a válasz már sokkal egyszerűbb, hiszen magáról a fegyver tulajdonságáról beszélünk, amit minden körülmények közt megtart.
kepp.jpg

Tehát minden fegyvernek meg van a hátránya és az előnye, de a végső tényező az lesz, hogy Te magad hogyan fogod tudni kihasználni a fegyvered erősségeit.

A mesterlövész puskáknál egy fokkal már más a helyzet. Ebben a kategóriában választhatunk DMR (designated marksman rifle) és tolózáras puskák közül. Utóbbiak ereje akkor jön ki, ha tiszta fejlövést tudunk elérni, lehetőleg első próbálkozásra. Ha hibázunk, a fegyver újratöltésénél elveszítjük szem elől a célpontot, lassan tudunk csak ismételni. Az ideális helyzetben a célpont egy helyben van, így könnyedén ellőhetjük a buksiját.

 A DMR ereje más szituációban jön ki. Ezek automata, illetve fél automata lövésmóddal, gyors ismétlő lövésekre képesek. Kiválóan alkalmasak a mozgásban lévő ellenfelek ellövésére. Az első lövés után, ha nem értünk el találatot, azonnal tudunk kompenzálni. Hátrányuk a kisebb sebzés.

Tehát az, hogy melyik sniper fegyver lesz a jó, megint csak főként maga a játékos tudásán/szerencséjén múlik és azon, milyen helyzetekkel találkozik a játékban. Sok mozgó célpontra kell majd lőnöm? Vagy inkább több olyan célpont lesz, aki nem számít rám és időnként egy helyben lesz? Talán a játék legnagyobb szépségéhez jutunk el ezt a kérdést boncolva, ami nem más, mint a folyamatos változás, és az ahhoz való alkalmazkodás. Amiről végső soron a PUBG szól.

Szóval érdemes új játékosként bevállalósnak lenni és leugrani minden körben a legnagyobb daráló helyekre, ahol egyből fegyverhez jutsz és sokat tudsz lőni, gyakorolni. Ha elég játékost lőttél, Te magad fogod eldönteni, melyik a Te fegyvered!

A bejegyzés trackback címe:

https://pubg.blog.hu/api/trackback/id/tr6812827464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása