PUBG blog

PUBG blog

PUBG és a valóság: SCAR-L

2017. 09. 13.

 

yhst-49666507782127_2272_73409833_01014_1415737371_1280_1280.jpg

A SCAR fegyvercsaládot a több mint 50 éve szolgálatban lévő M16 és M4 leváltására tervezték, és első próba küldetésük 2009-ben volt.

Fejlesztése során felhasználták az M16/M4 komfortos formáját és használhatóságát, és merítettek az AK típusok strapabíró képességéből és megbízhatóságából. Ennek köszönhetően a SCAR család jóval megbízhatóbb, jobban tűri a koszt és majdnem fele annyi időbe telik a fegyver takarítása, mint elődjéé.

A családhoz tartozik a SCAR-H, ami NATO 7,62-es lőszert használ. Sokoldalúságát mutatja, hogy rendkívül sok kiegészítő szerelhető rá és 3 különböző hosszúságú csővel is felszerelhető percek alatt, a feladat függvényétől. Ezen kívül átszerelhető orosz 7,62 lőszer befogadására képes csővel is. A család másik tagja a SCAR-L, ami 5,56-os lőszert használ. A SEAL csapatok jelenleg a SCAR-H típust használják, a könnyebb változatot nem vették át, maradtak a jó öreg M4-nél. Mellesleg a SCAR-H felszerelhető 5,56-os lőszer kilövésére alkalmas csővel, így a SCAR-L gyakorlatilag feleslegessé vált. Ettől függetlenül a PUBG-ben jelenleg ezt a változatot használjuk!

Felszerelhető kiegészítők a cső végére:


pubg_compensator.pngicon_attach_muzzle_flashhider_large.pngicon_attach_muzzle_suppressor_medium.png

Felszerelhető kiegészítők a cső alá:

 icon_attach_lower_foregrip.pngicon_attach_lower_angledforegrip.png

 

 

 

 

 Felszerelhető optikák:

icon_attach_upper_dotsight_01.png

icon_attach_upper_holosight.png

icon_attach_upper_aimpoint2x_01.png

 

 

 

 

 

 

icon_attach_upper_acog_01.png

icon_attach_upper_cqbss.png

icon_attach_upper_pm2_01.png

 

 

 

 

 

 

Tár típusok: 

icon_attach_magazine_quickdraw_large.png

icon_attach_magazine_extended_large.png

icon_attach_magazine_extendedquickdraw_large.png

 

 

 

 

 

 

Használt lőszer: 

icon_ammo_556mm.png

 

 

 

 

 

 A SCAR-L a PUBG igazi ezermester gépkarabélya (M416 mellett). Kiválóan kezelhető kilengése van még automata tüzelési mód esetén is. Közelre mindenképp ez a beállítás ajánlott. Automata tüzelési módban 50-60m-ig lehetünk eredményesek a kiváló kezelhetőségnek köszönhetően. Ami ezen túl van, érdemesebb pötyögtetni a pontos találatok érdekében.

Fegyvert érdemes összehasonlítani másik 5.56-os társával, az M416-al: 

Az amúgy is jó kezelhetőségét tovább növelhetjük a fent említett kiegészítőkkel. A cső végére a hangtompító az egyértelmű győztes, de ameddig nincs, melyik a jobb? Kompenzátor(-25% visszarúgás csökkenés) vagy flash hider?(-15%) Az alapból jó kezelhetőség miatt a Flash hider ajánlott, mint az összes többi 5.56-os AR-hez is.

Alsó foglalatba, mint előző cikkünkben is olvashattátok, Vertical gripet érdemes választani.

Érdemes megemlíteni, hogy a fegyverrel optika nélkül kifejezetten nehezen lehet lőni, ami nagy hátrány kezdésnél, ugyanis a SCAR-L zárt irányzékkal rendelkezik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pubg.blog.hu/api/trackback/id/tr612822478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása