PUBG blog

PUBG blog

Mikor cseréld le a szétlőtt páncélodat?

2017. 08. 15.

Először vegyük sorra mik azok a felszerelések amik megvédenek az ellenségtől. Alapvetően a golyóálló mellények és a sisakok ezek*. Mindegyikből 3 különböző szintűt tudunk összeszedni, ezeknek a statisztikáit itt láthatjátok:

melleny.pngsisi.png
Az első oszlopban a sebzésfelfogó százalékot láthatjátok, a másodikban a durability-jét (azaz tartósságát) a harmadik oszlop a súlya ami jelen esetben nem lényeges.

Természetesen minél magasabb szintű sisakod vagy mellényed van annál jobban jársz mivel a sebzés nagyobb részét fogják fel a jobb minőségű felszerelések. Pár fontos dolog van amit még érdemes megemlíteni. Az egyik, hogy a cuccok tartóssága (durability) mindig annyival csökken amennyi sebzést az adott fegyver okozott volna rajtad. A másik, hogy az 1 durabilityvel rendelkező felszerelés is ugyanannyival csökkenti sebzést mint egy teljesen ép, de ha 0-ra csökken a durability akkor eltűnik rólad az adott cucc. Végül pedig annyit kell tudni, hogy ha ágyékon vagy fenékbe lőnek az ugyanannyit sebez mintha mellbe lőttek volna, csak ott nem véd a páncél, ergo itt vagy a legsebezhetőbb teljes felszerelésben.

ddsfsdfs.png
Az igazi kérdés az az, hogy mikor cseréljük le a sérült páncélunkat vagy sisakunkat, illetve megéri e felvenni sérült de magasabb szintűt.

Sisakoknál viszonylag egyszerű a dolog: mindig jobb a magasabb szintű sisak, még ha sérült is. Egyetlen nehezebb döntés van amit meg kell hozni néha, hogy ha egy nagyon szétlőtt (1 durability) level 3 sisak és egy teljesen épp (150 durability) kettes sisak között kell választani. A szétlőtt 3-as sisak megvéd egy mesterlövész puskától is, míg a friss kettes sisak két AR lövést tud felfogni, de a mesterlövész puskák ellen nem sokat ér. Én talán a 3-as sisakot javasolnám, de mindenki döntse el mi ellen akar védve lenni.

Mellényeknél jóval összetettebb a probléma, de ökölszabályként én azt javaslom, hogy mindig akkor válts alacsonyabb szintű mellényre ha az adott mellényed már fele durability-jét elvesztette. Tehát egy 125-ös durability-vel rendelkező 3-as mellényt egy friss kettesre érdemes lecserélni. 

Mindezt ebben a videóban is megnézheted angolul:



Illetve itt egy jó kis táblázat (angol) amiből talán te más konklúziókat vonhatsz le. Illetve ezen az interaktív oldalon te is megnézheted melyik fegyver hány lövésből öli meg az ellenfeled.

*Megjegyzés: A palacsintasütő is nyújt védelmet ha eltalálják. Akár a kezünkben van akár a hátunkra szíjazva, a palacsintasütő felfogja a bele csapódó lövedékeket. Ráadásul nem is veszít a durability-jéből.






Megjegyzés: Mivel a játék még EA (early access) státuszban van, minden itt leírt adat még változhat.

Ha tetszenek a cikkek, akkor kövesd a facebook oldalunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://pubg.blog.hu/api/trackback/id/tr1212750388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása