PUBG blog

PUBG blog

Mindent a számszeríjról

2017. 09. 06.

dgfdgfdgfdgfff.pngA játék legkülönlegesebb fegyvere talán a crossbow. Ez az egyetlen fegyver ami teljesen hangtalan, és mellé a sebzése is igen erős. Cserébe rettenetesen lassú az újratöltése és a hatótávolsága is limitált. Nézzük mit takar ez pontosan.

Kezdjük a pozitívumokkal. A crossbow sebzése átlagon felüli. Ez az egyetlen fegyver ami egy lövéssel öl ha az ellenfél fejét találod el, mindegy milyen sisakot visel az illető. Páncél nélküli ellenfélre szintén egy lövés már halálos, hacsak nem a karját vagy a lábát találjuk el,mert akkor 2 kell neki. Egyes vagy kettes páncélban és sisakban már a testre is két lövésre van szükség, hármas páncél ellen viszont 3 nyílvesszőt kell bevinnünk. (Ilyenkor lehet jobban megéri az ellenfél lábát, vagy karját, ne adj isten fejét célozni)

Ha hibázunk egy lövéssel akkor jön a fekete leves, ugyanis a fegyver újratöltési sebessége 5,45 másodperc, ami egyáltalán nem acélos. Quiverrel ami egy lower rail kiegészítő a fegyverhez ezt 30%-al tudjuk csökkenteni. 

A quiveren kívül scopekoat tudunk még a crossbowra rakni, de nem érdemes, hiszen a fegyver speciális saját scope-pal rendelkezik. Ebbe már be van építve egy range finder (távolság becslő) és külön célzópontok 50, 100 és 200 méterre.
crossbowrange.pngA range finder használatához a fenti kép nyújt segítséget. Ha az ellenfelünk keresőben olyan magas, hogy az alsó csíktól az 5-ös jelzésig ér fel akkor kb 50 méterre van tőlünk és akkor a felülről a második pöttyel kell rá lőnünk. Az első pötty a 25 méterre levő ellenfelekre van. Ha ellenfelünk a keresőben csak a 10-esig ér fel az alsó csíktól akkor kb 100 méterre van, így a harmadik pöttyel tudjuk bemérni. Ha pedig olyan kicsi az ellenfél, hogy csak a 20-asig ér fel akkor már 200 méterre lehet így a legalsó pöttyel lőjünk rá.

Fontos tudni, hogy a crossbow lövedéke 160 m/s-al halad, sokkal sokkal lassabb mint bármely más lövedék a játékban, így mozgó célpontokra nagyon nehéz lőni vele. Ha például ellenfelünk ránk merőlegesen mozog 100 méternyire akkor 3,76 méterrel kell elé céloznunk ahhoz, hogy eltalálhassuk, ez kb 6 játékosmodellnyi távolság.
100mmlead.pngEz nem egy könnyű feladat, 200 méternél ez értelem szerűen még nehezebb lesz. Szóval sok gyakorlás és szerencse kell hozzá.

Több tehetséges videós is bemutatta már, hogy hogyan működik ez a fegyver, itt hagyom ezeket a videókat nézzétek meg őket, hogy még jobban képbe kerüljetek:







Megjegyzés: az adatok nem pontosak, csak körülbelüli értékek és mivel a játék még EA (early access) státuszban van, változhatnak is.

Hogy le ne maradj a friss útmutatókról, kövesd a facebook oldalunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://pubg.blog.hu/api/trackback/id/tr412805394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása